SV Raalte kiest voor de interne jeugdtrainerscursus

Gepubliceerd op 2 juni 2020 om 13:42

SV Raalte, wil haar jeugdtrainers clubspecifiek laten scholen via de interne jeugdtrainerscursus.

SV Raalte, heeft gekozen voor een interne jeugdtrainerscursus om de jeugdtrainers clubspecifiek te scholen op een wijze die aansluit binnen de eigen clubcultuur. Dankzij een laagdrempelige interne jeugdtrainerscursus kunnen alle jeugdtrainers van de vereniging meegroeien in de visie en het beleid van de vereniging. 

Dankzij de interactieve en praktijkgerichte benadering van Jeugdvoetbalopleiding neem de kennis en de kunde van de cursisten toe en daardoor krijgen de jeugdspelers een andere benadering tijdens trainingen en wedstrijden. De individuele ontwikkeling staat in deze cursus centraal. Hoe organiseer je als trainer de training afgestemd op leeftijd en niveau. Geen rijtjes of stilstaande spelers maar veel variatie en afwisseling met veel intensiteit waarbij de coaching spelers in staat stelt om vooruitgang te boeken vanuit specifieke doelstellingen. 

De ontwikkeling van jeugdspelers wordt het vertrekpunt en plezier en progressie zijn de sleutelwoorden. Ter afsluiting worden op feestelijke wijze de certificaten uitgereikt aan de cursisten. 

Doordat alle jeugdtrainers van de vereniging gezamenlijk hier aan deelnemen is er sprake van collectieve scholing waardoor de onderlinge samenhang versterkt en er een uniforme jeugdopleiding kan ontstaan. 

Verenigingen die ook meer willen weten over de mogelijkheid van een interne jeugdtrainerscursus op de eigen locatie voor een onbeperkt aantal jeugdtrainers kunnen contact opnemen via info@jeugdvoetbalopleiding.nl.