NIeuws

VEELBELOVEND KICK-OFF BIJ SV WISSEL

De Kick-off ter voorbereiding op de start van het Rode Draadleerplan bij SV Wissel is succesvol verlopen.Dankzij deze avond kon iedereen enthousiast worden gemaakt over het Rode Draad leerplan wat vanaf 2024-2025 start bij SV Wissel in Epe.

Lees meer »

SV NIEUW UTRECHT VERLENGT SAMENWERKING

Ook in het seizoen 2024-2025 zetten SV Nieuw Utrecht en www.jeugdvoetbalopleiding.nl de succesvolle samenwerking voort waarbij het Rode Draadleerplan centraal staat als leerlijn voor de jeugdtrainers. De vereniging uit Utrecht besteed veel aandacht aan het optimaliseren van haar jeugdopleiding. Het Rode Draad leerplan vergroot het leereffect voor alle leeftijdsgroepen en geeft alle jeugdtrainers houvast om gericht de jeugd op te leiden vanuit de periodieke thema's.

Lees meer »

INSPIRERENDE INTERNE JEUGDTRAINERSCURSUS BIJ SV LEUNEN

De afgelopen periode stond de Interne jeugdtrainerscursus centraal.SV Leunen, uit Limburg, heeft bewust gekozen voor scholing op maat via deze drie avonden op de eigen locatie is dat optimaal verlopen. Op deze wijze kon het scholingsprogramma naadloos aansluiten op de specifieke wensen van de vereniging zelf.

Lees meer »

DETACHERING HOOFD JEUGDOPLEIDING BIJ RKVV MALISKAMP

RKVV Maliskamp, wil dankzij de detachering van een, ervaren, Hoofd jeugdopleiding haar jeugdopleiding optimaliseren. Met ingang van het nieuwe seizoen zal de jeugdopleiding van RKVV Maliskamp, uit Rosmalen, professionele ondersteuning krijgen om het jeugdkader optimaal te begeleiden, zodat de doorstroming naar de senioren gestroomlijnder kan plaatsvinden. RKVV Maliskamp hecht waarde aan een gestructureerde jeugdafdeling en wil doorgroeien naar ideaal leerklimaat voor de jeugd.

Lees meer »

AANSPREKENDE INTERNE JEUGDTRAINERSCURSUS BIJ VV K.G.B

De interne jeugdtrainerscursus sloeg aan bij de cursisten van vv K.G.B.Als grote voordeel werd door de jeugdtrainers ervaren dat deze driedelige jeugdtrainerscursus volledig was afgestemd op de wensen en behoeften van de jeugdtrainers zelf.Ook de interactieve benadering en de praktijkgerichte opzet sprak aan. De beleidsbepalers van vv K.G.B hebben bewust voor deze interne scholing gekozen omdat deze collectieve impuls de totale jeugdopleiding op een een hoger peil brengt.Doelstelling van vv K.G.B is om uit te groeien tot een gestructureerde jeugdopleiding waarbij zowel jongens als meisjes veel plezier en progressie beleven dankzij goede geschoolde jeugdtrainers. Gezien de goede organisatie binnen de vereniging en de gemotiveerde en leergierige jeugdtrainers is er veel perspectief voor de vereniging uit Bovenkarspel om haar doelen te realiseren.Jeugdvoetbalopleiding is landelijk actief bij een groot aantal verenigingen. Voordeel is de praktijkgerichte en interactieve benadering. Hierdoor ontstaat er een optimaal leerklimaat en is progressie voor iedereen haalbaar.Dankzij de clubspecifieke werkwijze ontstaat het gewenste maatwerk.De wensen en behoeften van de beleidsbepalers van de vereniging zijn altijd leidend.Verenigingen die meer willen weten over het vitaliseren van de eigen jeugdopleiding kunnen vrijblijvend nadere informatie verkrijgen via info@jeugdvoetbalopleiding.nl.

Lees meer »

SV WISSEL START MET HET RODE DRAAD LEERPLAN IN 2024-2025

SV Wissel uit Epe wil haar jeugdopleiding gestructureerd laten verlopen.Omdat SV Wissel bij het opleiden van haar jeugdspelers vooral te maken heeft met veel goedwillende vrijwilligers is een gerichte aanpak door alle betrokkenen noodzakelijk om alle jeugdspelers beter te leren voetballen waardoor de ontwikkeling van het individu en het team op passende wijze collectief kan plaatsvinden.Het Rode Draad Leerplan is een gestructureerde werkwijze om binnen de jeugdopleiding van de vereniging, voor de gehele jeugd, toe te passen. Jeugdvoetbalopleiding is in staat om uw club te helpen bij een eenduidige planmatige aanpak dat aansluit bij de wensen en behoeften van de vereniging.Dankzij maatwerk zullen de spelers een totale opleiding krijgen aangeboden die aansluit bij leeftijd en niveau. Met name de jeugdspelers profiteren van een planmatige aanpak. Zeer veel verschillende vormen en trainingen met kwaliteit. We verdelen alle teams van onder 8 tot en met onder 19 in vier verschillende groepen:- Onderbouw (6-6) onder 8, 9,en 10 spelers;- Onderbouw (8-8) onder 11 en 12 spelers;- Middenbouw (11 -11) onder 13, 14 en 15 spelers;- Bovenbouw (11-11) onder 16, 17, 18 en 19 spelers.Succesfactor is om alle spelers volgens vaste maandthema's op te leiden met als uitgangspunten:# Eerste training in de week: individuele ontwikkeling# Tweede training in de week: Teamontwikkeling# Wedstrijd: LeermiddelDankzij de leerplannen met specifieke oefenstof en specifieke filmbeelden kan iedere jeugdtrainers hiersuccesvol mee aan de slag.

Lees meer »