Opnieuw Coach de Coaches bij TOV Baarn

Gepubliceerd op 17 februari 2020 om 13:17

TOV Baarn wil haar jeugdopleiding structureel verbeteren. en werkt daarom nauw samen met Jeugdvoetbalopleiding.

Binnenkort zal er tijdens de jeugdwedstrijden van TOV Baarn een coach de coaches plaatsvinden.
Omdat opleiden van jeugdspelers een vak is blijkt dat het coachen tijdens jeugdwedstrijden extra aandacht dient te krijgen. Naast de trainerscursussen, thema-avonden en het Rode Draad Leerplan is er ook een speciaal programma ontwikkelt om het coachen tijdens de wedstrijden te structureren.


De organisatie is in handen van www.jeugdvoetbalopleiding.nl. Jeugdvoetbalopleiding is landelijk actief bij een toenemend aantal verenigingen op een clubspecifieke wijze.


De jeugdopleiding van TOV Baarn maakt gebruik van de deze coach-de-coaches om enerzijds de coaches te scholen maar ook om de jeugdspelers te behouden.


Want de ontwikkeling en het spelplezier van de jeugdspelers staat centraal binnen de jeugdafdeling van deze vereniging. Veel (oudere) jeugdspelers, in heel Nederland, haken af door de negatieve coaching van het jeugdkader tijdens de wedstrijden. Als spelers een plezierige en zinvolle coaching ervaren is de kans op ledenbehoud groter. Deze coach de coaches kunnen plaatsvinden op meerdere zaterdagen.


Verenigingen die belangstelling hebben in scholing van jeugdtrainers en/of jeugdleiders kunnen, vrijblijvend, contact opnemen via info@jeugdvoetbalopleiding.nl.