BVCB KIEST VOOR CLUBSPECIFIEK TECHNISCH JEUGDBELEIDSPLAN

Gepubliceerd op 20 oktober 2022 om 08:43
Momenteel is de jeugdopleiding van BVCB gericht op de vorming van een meerjarig technisch jeugdbeleidsplan

 
 
 
 
Bij BVCB, uit Bergschenhoek, is de wens om een ,verenigingsbrede, werkwijze binnen de jeugdopleiding van BVCB een grote wens.

Dankzij de professionele ondersteuning en begeleiding vanuit www.jeugdvoetbalopleiding.nl kan hier, vanuit een breed draagvlak, een succesvolle invulling in de praktijk door ontstaan.

Het technisch jeugdbeleid geeft richting aan alle betrokkenen binnen de jeugdopleiding van de vereniging. Door dit te koppelen aan een brede organisatie en overleg momenten met alle geledingen ontstaat er samenhang en kan er een lange termijn visie uitgerold worden die tot een uniforme werkwijze leidt en tot een betere doorstroming richting de senioren.
 
Omdat er vaak geen langere termijn visie is, of dit niet bij iedereen bekend is ontstaan er vaak "eilandjes" wat het rendement van de jeugdopleiding in gevaar brengt. Het aantal vrijwilligers neemt dan vaak af waardoor de kwaliteit van de jeugdopleiding af neemt.
 
Dankzij een gestructureerde aanpak waarbij een verbeterde communicatie en implementatie zorgen dat iedereen volledig betrokken wordt en ondersteuning wordt geboden aan het jeugdkader zodat zij een optimale bijdrage aan de jeugdopleiding kunnen leveren.

 

Wat zijn de voordelen van een technisch jeugdbeleidsplan?
 
  • Het vergroot de kwaliteit van de jeugdopleiding
  • Het zorgt voor duidelijkheid en betrokkenheid bij de jeugdtrainers en jeugdcoaches
  • Het zorgt voor een betere doorstroming van de junioren naar de senioren
  • Het is maatwerk dus specifiek afgestemd op uw vereniging
  • De ontwikkeling van de jeugdspelers staat centraal


    Verenigingen die meer willen weten over de mogelijkheden om te komen tot een 
    gestructureerde jeugdopleiding en de vorming van een, specifiek, technisch jeugdbeleidsplan kunnen, vrijblijvend, contact met ons opnemen via info@jeugdvoetbalopleiding.nl