Verbeteren van het Doorkomen via de zijkanten

Steeds meer verenigingen kiezen voor een eenduidige en gestructureerde jeugdopleiding. Waarbij de ontwikkeling van alle jeugdspelers het ultieme doel is.


In dit specifieke PDF staat het verbeteren van het doorkomen via de zijkanten centraal. Dit sluit volledig aan binnen de "Nederlandse voetbalcultuur".

Het spel van "Kick en Rush" voetbal is niet aan te raden binnen de jeugdopleiding. Door de technische vaardigheden en het tactisch inzicht te ontwikkelen en hier vanaf de jongste jeugd aan te werken leren kinderen dit spelenderwijs.

In het moderne voetbal zijn juist de zijkanten cruciaal in opbouwend - en aanvallend opzicht. Daar ligt wel de ruimte terwijl het centrum vaak overvol is.

Als de jeugd leert, in trainingen en wedstrijden, om door te komen via de zijkanten neemt het voetbalinzicht sterk toe om vanuit breedte spel te kunnen komen tot diepte waardoor de tegenstander in de problemen kan worden gebracht.

Dit thema sluit perfect aan op het kiezen van een verzorgde opbouw van achteruit met een snelle balcirculatie waarbij het openen naar de flanken zeer effectief is met lopende spelers.

In de wedstrijden zijn de ruimtes via de flanken het meest geschikt om door te komen om zodoende  tot voorzetten te kunnen komen.

Door het doorkomen via de zijkanten  optimaal te benutten ondervinden alle jeugdspelers hier grote voordelen van en neemt de kans op een grotere doorstroming van vanuit de junioren naar de senioren sterk toe!

Prijs: € 19,50

Vul onderstaand formulier in om de pdf te bestellen.

Na het afronden van het betaalproces kunt u de PDF gelijk online downloaden.

Link kwijt? Klik dan hier om alsnog uw bestelling af te ronden.