COACH DE COACHES BIJ SC SPIRIT'30

Gepubliceerd op 26 oktober 2021 om 14:12

SC Spirit'30 wil de jeugdopleiding optimaal laten verlopen en ook de wedstrijdbenadering is daarbij een cruciaal onderdeel.

 

Al jaren lang maakt de vereniging uit Hoogkarspel, optimaal, gebruik van de clubspecifieke ondersteuning vanuit Jeugdvoetbalopleiding.

 

Het bestuur wil haar jeugdopleiding structureel verbeteren. Binnenkort zal er tijdens de jeugdwedstrijden van SC Spirit'30 een coach de coaches plaatsvinden.

 

Omdat opleiden van jeugdspelers een vak is blijkt dat het coachen tijdens jeugdwedstrijden extra aandacht dient te krijgen. Naast de trainerscursussen en het Rode Draad Leerplan is er ook een speciaal programma ontwikkelt om het coachen tijdens de wedstrijden te structureren.

 

De organisatie is in handen van www.jeugdvoetbalopleiding.nl. Jeugdvoetbalopleiding is landelijk actief bij een toenemend aantal verenigingen op een clubspecifieke wijze. De jeugdopleiding van  SC Spirit'30 maakt gebruik van de deze coach-de-coaches om enerzijds de coaches te scholen maar ook om de jeugdspelers te behouden.

Want de ontwikkeling en het spelplezier van de jeugdspelers staat centraal binnen de jeugdafdeling van deze vereniging. Veel (oudere) jeugdspelers, in heel Nederland, haken af door de negatieve coaching van het jeugdkader tijdens de wedstrijden. Als spelers een plezierige en zinvolle coaching ervaren is de kans op ledenbehoud groter.

Deze coach de coaches zullen plaatsvinden op meerdere zaterdagen tijdens de diverse jeugdwedstrijden.

Verenigingen die belangstelling hebben in scholing van jeugdtrainers en/of jeugdleiders kunnen, vrijblijvend, contact opnemen via info@jeugdvoetbalopleiding.nl.