Jeugdvoetbalopleiding verleent KNVB trainerslicentiepunten

Gepubliceerd op 6 maart 2023 om 09:14

Bij Jeugdvoetbalopleiding kunt u diverse bijscholingen volgen die u licentiepunten opleveren en uw kwaliteiten als voetbaltrainer vergroten.


De KNVB en Jeugdvoetbalopleiding.nl werken samen aan het optimaliseren van het (jeugd-)voetbalniveau in Nederland door (bij-)scholing op maat te verzorgen in heel Nederland.

 

Wanneer je in het amateurvoetbal in de door het bondsbestuur aangewezen divisies en / of klassen als trainer/coach actief wilt zijn, heb je een geldige trainerslicentie nodig.

 

Een trainerslicentie ontvang je als je in het bezit bent van een door de KNVB erkend trainersdiploma. Een trainerslicentie is drie jaar geldig. Om de trainerslicentie na drie jaar te verlengen, worden trainer-coaches geacht om licentiepunten te verzamelen. Het aantal te behalen licentiepunten is vastgesteld op vijftien punten in drie jaar. Hiermee volgt de KNVB de bestaande eisen van de UEFA.

Het voornaamste doel van het trainerslicentiesysteem is dat trainers zich na het behalen van een trainersdiploma, blijven ontwikkelen in het trainersvak. In het continu veranderende voetballandschap nemen de kwaliteitseisen toe en is bijscholen noodzakelijk.

Wanneer je in het bezit bent van een trainerslicentie heeft de KNVB voor jou een persoonlijk account aangemaakt. Hier zijn je behaalde trainersdiploma’s, de door jou gevolgde bijscholingen en het aantal behaalde en nog te behalen licentiepunten terug te vinden.

Als je in het bezit bent van een door de KNVB erkend trainersdiploma kun je je digitale trainerslicentie aanvragen. Dit kan tot drie jaar na het behalen van je diploma zonder dat je bijscholing(en) hoeft te volgen. Na deze drie jaar moet je eerst bijscholing(en) volgen om vijftien licentiepunten te halen. 

 

Het aanvragen van een nieuwe trainerslicentie kan door het invullen van het aanvraagformulier met daarbij een kopie van jouw door de KNVB erkende trainersdiploma. Bij het verlengen van je trainerslicentie stuur je ook een kopie van de certificaten met je behaalde licentiepunten mee of verwijs je in de aanvraag naar het aantal geregistreerde licentiepunten in je eigen digitale trainerslicentie-account. Het is niet mogelijk om eerder dan drie maanden voor de huidige einddatum van je trainerslicentie te verlengen.

 

Via jeugdvoetbalopleiding zijn de landelijke jeugdtrainersavond(en) en thema-avond goed voor een licentiepunt.

Een leerzame en nuttige wijze om als trainer aan deel te nemen.