SC Welberg verlengt het Rode Draad leerplan

Gepubliceerd op 21 juli 2022 om 07:29

SC Welberg hecht veel waarde aan een gestructureerde jeugdopleiding. Het Rode Draad leerplan is daar volledig voor bedoeld.

 

De vereniging uit Brabant wil de stijgende lijn binnen haar jeugdopleiding verder uitbouwen om het rendement van haar jeugd te vergroten.

SC Welberg kiest daarom bewust voor de specifieke ondersteuning, scholing en begeleiding van Jeugdvoetbalopleiding.

Dankzij maatwerk zullen alle spelers een totale opleiding krijgen aangeboden die aansluit bij leeftijd en niveau. Met name de jeugdspelers profiteren van een planmatige aanpak, bestaande uit o.a. vaste maand thema's. We verdelen alle teams van de onder 8 tot en met de onder 19:

- Onderbouw jong onder 8 en onder 9 spelers

- Onderbouw oud onder 10 en onder 11 spelers
- Middelbouw onder 12,13,14 en 15 spelers,

- Bovenbouw onder 16,17,18 en 19 spelers.

Succesfactor is om alle spelers volgens vaste maand-thema's op te leiden met als uitgangspunten:

- Eerste training in de week: individuele ontwikkeling

- Tweede training in de week: Teamontwikkeling

- Wedstrijd: Leermiddel

De focus ligt, zoals verzocht, op de begeleiding en feedback van trainers tijdens trainingen met de 10 verschillende thema's. Op dagen dat er zoveel mogelijk trainers training verzorgen.

Een toenemend aantal verenigingen is overtuigd van deze totaal methode en zullen er steeds meer clubs vanaf het nieuwe seizoen gebruik gaan maken van het "Rode Draad" leerplan.

Verenigingen die nadere informatie willen over de Rode Draad leerlijn kunnen, vrijblijvend, contact opnemen via info@jeugdvoetbalopleiding.nl.