Coach de Coaches bij RKVV Maliskamp

Gepubliceerd op 18 mei 2019 om 14:18

Coach de Coaches bij RKVV Maliskamp

 

Het succesvolle Coach-de-Coaches zal binnenkort ook bij RKVV Maliskamp plaatsvinden.

De samenwerking met RKVV Maliskamp zal binnenkort uitgebreid worden. Binnenkort zal er tijdens de jeugdwedstrijden van RKVV Maliskamp , uit Brabant, een coach de coach-programma plaatsvinden. Omdat opleiden van jeugdspelers een vak is blijkt dat het coachen tijdens jeugdwedstrijden extra aandacht dient te krijgen. Behalve het succesvolle Rode Draad leerplan is er ook een speciaal programma ontwikkeld om het coachen tijdens de wedstrijden te structureren.

Zie filmbeelden via deze link : https://www.youtube.com/watch?v=Ejz-GN5k7Tk

De kunst is jeugdtrainers, coaches en leiders te beinvloeden in hun coach-gedrag. Hierdoor kan de wedstrijd als leermiddel worden benut. De jeugdafdeling van RKVV Maliskamp maakt gebruik van de deze coach-de-coaches om enerzijds de coaches te scholen maar ook om de jeugdspelers te behouden. Want de ontwikkeling en het spelplezier van de jeugdspelers staat centraal binnen de jeugdopleiding van de club. Veel oudere jeugdspelers haken af door de negatieve coaching van het jeugdkader tijdens de wedstrijden. Als spelers een plezierige en zinvolle coaching ervaren is de kans op ledenbehoud groter.

Verenigingen die nadere informatie willen over scholing van jeugdtrainers en/of leiders kunnen contact opnemen via info@jeugdvoetbalopleiding.nl.