Interne jeugdtrainerscursus bij sv DFS

Gepubliceerd op 29 augustus 2019 om 09:46

De vereniging wil haar jeugd een optimale jeugdopleiding bieden en daarom is scholing voor de jeugdtrainers vereist.

 

Het bestuur wil haar jeugdtrainers clubspecifiek laten scholen via de interne jeugdtrainerscursus.

De voetbalvereniging DFS, uit Opheusden, heeft gekozen voor een interne jeugdtrainerscursus om de jeugdtrainers clubspecifiek te scholen op een wijze die aansluit binnen de eigen clubcultuur.


Dankzij deze laagdrempelige interne jeugdtrainerscursus kunnen alle jeugdtrainers van de vereniging meegroeien in de visie en het beleid van de vereniging. Dankzij de interactieve en praktijkgeichte benadering van Jeugdvoetbalopleiding neem de kennis en de kunde van de cursisten toe en daardoor krijgen de jeugdspelers een andere benadering tijdens trainingen en wedstrijden.


De individuele ontwikkeling staat in deze cursus centraal.
Hoe organiseer je als trainer de training afgestemd op leeftijd en niveau.
Geen rijtjes of stilstaande spelers maar veel variatie en afwisseling met veel intensiteit waarbij de coaching spelers in staat stelt om vooruitgang te boeken vanuit specifieke doelstellingen.

De ontwikkeling van jeugdspelers wordt het vertrekpunt en plezier en progressie zijn sleutelwoorden.


Ter afsluiting worden op feestelijke wijze de certificaten uitgereikt aan de cursisten.

Doordat alle jeugdtrainers van de vereniging gezamenlijk hier aan kunnen deelnemen is er sprake van collectieve scholing waardoor de onderlinge samenhang versterkt en er een uniforme jeugdopleiding kan ontstaan.

 

Verenigingen die ook meer willen weten over de mogelijkheid van een interne jeugdtrainerscursus op de eigen locatie voor een onbeperkt aantal jeugdtrainers kunnen contact opnemen via info@jeugdvoetbalopleiding.nl.