De Valken kiest opnieuw voor scholing jeugdtrainers

Gepubliceerd op 2 maart 2020 om 13:21

Het bestuur van de Valken realiseert het belang van scholing voor haar jeugdtrainerskorps.


De Valken  wil haar jeugdopleiding optimaliseren en wil haar jeugdtrainers collectief laten scholen.

De Valken, uit Noord-Holland, heeft er voor gekozen om haar jeugdtrainersstaf clubspecifiek te laten scholen via de interne jeugdtrainerscursussen.

Dankzij deze clubspecifieke benadering kan iedere trainer zonder verre reizen, op de eigen locatie, mee denken over de ontwikkeling van de jeugdopleiding van de eigen vereniging.

De scholing is gericht op het verhogen van de kwaliteit van alle jeugdtrainers. Waarbij het beleid en de visie van de vereniging zelf het vertrekpunt zijn. Want iedere vereniging is uniek en dient clubspecifiek benaderd te worden. Groot voordeel is dat de trainers niet alleen effectiever te trainen op een kindvriendelijke wijze maar ook gemotiveerd raken om vanuit een eenduidige werkwijze te gaan functioneren.

Inmiddels is de stijgende lijn ingezet maar de club blijft ambitieus en streeft naar een structurele ondersteuning om blijvend stappen te kunnen (blijven) maken met haar totale jeugd.

Hierdoor krijgen alle jeugdspelers de gewenste opleiding. De vereniging zal op deze wijze nog meer rendement uit haar jeugdopleiding kunnen behalen.

Verenigingen die ook graag een interne jeugdtrainerscursus voor haar trainers op de eigen locatie wensen kunnen ons benaderen via info@jeugdvoetbalopleiding.nl.