CLUBSPPECIFIEK TECHNISCH JEUGDBELEIDSPLAN VOOR ZVV'56

Gepubliceerd op 1 januari 2024 om 09:04

ZVV56, uit Apeldoorn, heeft besloten om de samenwerking met jeugdvoetbalopleiding te verlengen en uit te breiden. Een van de nieuwe elementen is het realiseren van een Technisch Jeugdbeleidsplan.

 

Het technisch jeugdbeleid geeft richting aan alle betrokkenen binnen de jeugdopleiding van de vereniging. Door dit te koppelen aan een brede organisatie en overleg momenten met alle geledingen ontstaat er samenhang en kan er een lange termijn visie uitgerold worden die tot een uniforme werkwijze leidt en tot een betere doorstroming richting de senioren.

 

Omdat er vaak geen langere termijn visie is, of dit niet bij iedereen bekend is ontstaan er vaak "eilandjes" wat het rendement van de jeugdopleiding in gevaar brengt. Het aantal vrijwilligers neemt dan vaak af waardoor de kwaliteit van de jeugdopleiding af neemt.

 

Dankzij een gestructureerde aanpak waarbij een verbeterde communicatie en implementatie zorgen dat iedereen volledig betrokken wordt en ondersteuning wordt geboden aan het jeugdkader zodat zij een optimale bijdrage aan de jeugdopleiding kunnen leveren.

 

Dankzij de professionele ondersteuning en begeleiding vanuit Jeugdvoetbalopleiding kan hier, vanuit een breed draagvlak, een succesvolle invulling in de praktijk door ontstaan.

 

Wat zijn de voordelen van een technisch jeugdbeleidsplan?

  • Het vergroot de kwaliteit van de jeugdopleiding
  • Het zorgt voor duidelijkheid en betrokkenheid bij de jeugdtrainers en jeugdcoaches
  • Het zorgt voor een betere doorstroming van de junioren naar de senioren
  • Het is maatwerk dus specifiek afgestemd op uw vereniging
  • De ontwikkeling van de jeugdspelers staat centraal.Verenigingen die meer willen weten over de mogelijkheden om te komen tot een gestructureerde jeugdopleiding en de vorming van een, specifiek, technisch jeugdbeleidsplan kunnen, vrijblijvend, contact met ons opnemen via info@jeugdvoetbalopleiding.nl